27 Aralık 2012 Perşembe

HAVUÇ TURŞUSU

Turşu demişken eğer halen bu kış için turşu yapmadıysanız bu son şansı yakalayın kış sebzelerinden havucun turşusunu yediniz mi hiç!
Biz bu kış hiç yemediğimiz kadar turşu yedik, canım dedemin bahçesinden topladığı sebzelerle tam anlamıyla -sevgisini katarak- kurduğu turşuları şimdiden bitirdik bile.
Eğer sizinde eşim gibi halen bu kış için turşu yapasınız varsa, eşimin yaptığı havuç turşusunun tarifini uygulayabilirsiniz. İlk boş vaktinizde buzdolabındaki havuçları çıkarıp evdeki küçük bir boş kavanoza uygulayabilir ve 1 hafta 10 gün kadar sonrasında da havuç turşunuzla buluşmuş olursuz.
Sizinde anladığınız üzere bizde turşuları evin erkekleri kuruyor, evet dedemin başlattığı geleneği eşim devam ettiriyor, iyide yapıyorlar. Ellerine sağlık olsunJ
Malzemeler:
1 kilo havuç
500 ml. (2 su bardağı) üzüm sirkesi
4-5 diş sarımsak
2 yemek kaşığı tuz
2 su bardağı kaynamış su
Yapılışı:
1.Havuçlar halka halka doğranır. Kavanoza yerleştirilir.
2.Kaynamış suda tuz eritilir sonrasında soğuyan tuzlu su kavanozlara veya büyükçe bir kavanoza (biz cam olsun diye evdeki küçük konserve kavanozlarını kullandık tercih size kalmış) ilave edilir.
3.Sirke aynı şekilde kavanoza paylaştırılır.
4.Kapakları kapatılan kavanozlar serin kuru ve ışık görmeyen karanlık bir yerde 1 hafta - 10 gün kadar saklanır.
Not: Dikkat edilmesi gereken konu kavanozlarda hiç hava kabarcığı kalmamasıdır. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder