10 Aralık 2012 Pazartesi

BALKABAĞI GÜZELLEMESİ VE DAVET SOFRASI


Cumartesi günü bir dost sofrası kurdum. Blogumuz için farklı tarifler denedim. Sohbet esnasında keyifle yedik. Sizleri sofrayla ve bir tarifle baş başa bırakıyorum. Diğer tarifler de sırayla gelecekJ
Menüde:
-Kabaklı pile börek
- Alman Pastası
- Balkabağı güzellemesi
-Yoğurtlu Semizotu salatası
- Yeşil Salata
- Blogumuzun gözdelerinden kuru domates mezesi





















BALKABAĞI GÜZELLEMESİ

MALZEMELER:
300 gr Balkabağı(soyulmuş ve doğranmış)
200 gr toz şeker
7-8 adet petibör bisküvi
Yarım çay bardağı tahin
Süslemek için: Ceviz içi, Hindistan cevizi
YAPILIŞI:
1- Kabaklar üzerine şeker dökülerek ocakta pişirilir.
2- Pişen kabaklar çatalla ezilir ve diğer malzemeler içerisine eklenir.
3- Geniş bir tabağa alınarak süslenir ve servis edilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder