14 Aralık 2012 Cuma

ALMAN PASTASI

Küçükken bizim evin yakınlarında bir pastane vardı. Ürünleri hep taze ve güzel olurdu. Hala da ayakta bu pastane ve pastaları da hala şahane. İşte o pastanenin meşhur bir alman pastası var. Annem bize zaman zaman alırdı. Kardeşlerimle bayılarak yerdik. Hem hafif hem de çok lezzetli bir pastadır.

Ben de pastacılık sektörüne girdiğimde sevdiğim tatları bir bir denemeye başladım. Tabi ki damağımda bıraktığı lezzetten yola çıkarak tarifi kendim buldum. Bu tarif de spesiyallerimdendir. Sürekli yaptığım halde çektiğim fotoğrafların başına sürekli bir şeyler geldiğinden bir türlü yayınlayamamıştım. Kısmet bugüneymiş. Buyurun size alman pastası…
MALZEMELER:
Hamur İçin:
2 adet yumurta
½ su bardağı süt
1 çay bardağı ılık su
50 gr tereyağı(yumuşak)
1 çay bardağı toz şeker
10 gr yaş maya
1 fiske tuz
Aldığı kadar un
Kreması için:
1,5 su bardağı süt
2 çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı mısır nişastası
25 gr tereyağı
¾ su bardağı toz şeker
1 paket toz krem şanti
Arası için: 2 adet muz, ½ su bardağı muzlu süt
Üzeri için: 5-6 fındık, 1 yumurta akı, pudra şekeri

YAPILIŞI:
1- Maya ılık sütte bir tatlı kaşığı şekerle birlikte birkaç dakika bekletilir.
2- 1,5 su bardağı un derin bir kaba boşaltılır. Ortası havuz şeklinde açılır, maya ile birlikte bütün malzemeler eklenir ve yoğurmaya başlanır. Un az gelirse bir miktar daha eklenir ve çok yumuşak bir hamur elde edilir.
3- Hamur merdane yardımıyla açılarak, büyük boy pasta tabağı büyüklüğünde kesilir. Üzerine yumurta akı sürülür ve küçük parçalar halindeki fındık parçaları eklenir.  Tepside 15 dk mayalandırılır. Mayalandıktan sonra önceden 180 derecede ısıtılmış fırında pişirilir.


4- Tereyağı ve krem şanti dışındaki krema malzemeleri tencerede karıştırılarak ağır ateşte sürekli karıştırılarak pişirilir.  Kaynayınca ocaktan alınır, içerisine tereyağ eklenerek soğumaya bırakılır. Soğuyunca içerisine toz krem şanti eklenir ve mikserle 5 dk çırpılır.
5- Soğuyan kek 2 parçaya ayrılır. Kekelerin iç kısımları muzlu sütle ıslatılır. Altta kalan parçaya krema sürülür ve küçük parçalar halinde kesilen muzlar eklenir. Diğer parça üzerine kapatılır. Pudra şekeri serpilerek servis edilir. 
NOT: Aratan hamurları da paskalya çöreği şekline getirip tepsinin kenarında pişirebilirsiniz.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder