3 Aralık 2012 Pazartesi

AŞURE



Muharrem ayınız kutlu olsun. Bildiğiniz gibi Muharrem ayının onuncu günü Aşure günüdür. Muharrem ayı, Kur' an-ı Kerim' de, kıymet verilen dört aydan biridir. Bu ayın en kıymetli gecesi de Aşure gecesidir. Birçok duanın Aşure günü kabul edildiğine inanılır. Rivayete göre Hz. Nuh' un tufandan kurtulması, Hz. Yunus'un balığın karnından çıkması, Hz. İbrahim' in ateşte yanmaması, Hz. Yakup' un, oğlu Hz. Yusuf'a kavuşması, Hz. Yusuf' un kuyudan çıkması, Hz. Eyüp' ün hastalıktan kurtulması, Hz. Musa' nın Kızıldeniz'i geçmesi, Hz. İsa' nın doğumu ve ölümden kurtulup, diri olarak göğe çıkarılması Aşure günü olmuştur.
 
Aşure gününde on çeşit gıda maddesini alıp evdekilere eklemek evin bereketi arttırır.
Bu kutlu ayda anneciğimin dualar eşliğinde yaptığı aşureyi yayınlamak bugüne nasip oldu. Annem aşureyi kazan büyüklüğünde bir tencerede göz kararı ölçülerle yaptığı için bu aşurenin tarifini sizinle paylaşamıyorum J Ama tarif isterseniz ustaların ustası Oktay ustanın tarifi burada.
 

Son söz olarak evinde bekar kızı olanların mutlaka aşure yapması gerektiğini de söyleyeyim. Evinizin bereketinin, rızkınızın, kısmetinizin artması ve dualarınızın kabul olması dileğiyle…

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder