21 Aralık 2012 Cuma

YOĞURTLU SEMİZOTU SALATASI


Davet sofrasından son bir tarifle sizinleyim. Bu salata benim yazın yapıp öğün olarak tükettiğim bir tarif. Özellikle ızgara tavuğun yanında bayılırım. Davet sofralarında da herkesin sevdiği banko bir tariftir. Ölçüsünü azaltabilirsiniz. Bu ölçülerle 9-10 kişilik bir salata oluyor.
Ben bir süre buralarda olmayacağım. Yılbaşı tatili için uzun zamandır planladığım bir tatile çıkacağım. Sizi Gül’ cüğümle baş başa bırakıyorum. Şimdiden iyi seneler…
MALZEMELER:
2 demet semizotu
500 gr süzme yoğurt
3 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
3 diş sarımsak
½ su bardağı su
1 fiske tuz
Süslemek için:  mısır, nane, pulbiber
YAPILIŞI: Semizotları yıkanır ve yaprak yaprak ayıklanır. Sarımsak tuzla ezilir, yoğurt ve su ile karıştırılır. Yoğurtlu karışıma semizotları eklenir.  Nane ve mısırla süslenerek servis edilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder