4 Aralık 2012 Salı

BALKABAĞI ÇORBASI


Yılın ilk karını gördüğümüz bu günde sizinle bir çorba tarifi paylaşmak istiyorum. Balkabağının tam mevsimindeyiz. Genelde tatlısını yapmaya ve yemeye alışık olduğumuz bu sebzenin çorbasını yapmayı uzun zamandır istiyordum. Denemek geçtiğimiz hafta sonuna nasip oldu. Tadı ve rengi oldukça güzel oldu. Balık sofralarında domates çorbasının tahtını sallayabilecek alternatif bir lezzetJ Afiyet olsun…

MALZEMELER:
600 gr. Balkabağı
1 adet orta kuru soğan
1 yemek kaşığı dolusu tereyağı
1 tatlı kaşığı zeytinyağı
1/2 su bardağı et suyu
1 adet orta boy patates
2 yemek kaşığı krema
2 tutam tuz
2 tutam karabiber
4 su bardağı sıcak su

YAPILIŞI:
1. Balkabağının çekirdekleri alınıp ve kabukları soyularak irice doğranır.
2. Soğan ve patatesi soyulup irice doğranır.
3. Tereyağı tencerede zeytinyağıyla birlikte eritilir. Eriyen yağda soğan birkaç dakika  çevrilir. Balkabağı ve patatesi eklenip 1 – 2 dakika daha kavrulur.
4. Et suyu, su ilave edilir. Tuz ve karabiberle baharatlandırılır.
5. Kapağını kapatıp, sebzeler pişene kadar pişirilir.
6. Piştikten sonra ateşten alınır, blendırdan geçirilir. 2 yemek kaşığı krema eklenerek tekrar karıştırılır. İsterseniz üzerine ayrıca krema koyarak da servis edebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder