26 Mart 2012 Pazartesi

KURU DOMATES MEZESİ


Birkaç sene önce restoranda tereddüt ederek denediğim, sonrasında da bir tane daha sipariş ettiğim bu güneydoğu mezesini yapmak bugüne kısmet oldu. Zahmetsiz ama lezzetli bir meze. Balığa, ete her şeye yakışıyor.
Malzemeler:
250 gr Kuru domates
¾ çay bardağı sızma zeytinyağı
5 yemek kaşığı nar ekşisi
½  limon suyu
½ su bardağı ceviz


Yapılışı:
1. Domatesler derin bir kapta sıcak suda 1-2 saat bekletilir.
2. Islanan domatesler küçük küçük doğranır ve ceviz dışındaki bütün malzemeler eklenerek 2-3 saat bekletilir.

3. Süre sonunda içerisine ceviz eklenir. Maydanoz ve ceviz ile süslenerek servis yapılır. Arzu edilirse servis yaparken üzerine biraz zeytinyağı gezdirilir.
NOT: Yağ ölçüsü size fazla gelmiş olabilir. Ama domates yağı çok kaldırıyor. Mezeye ekmek batırmak da güzel oluyorJ Yazdığım ölçüde koyduktan sonra biraz daha koymak bile isteyebilirsiniz.

Süslemek İçin: Bir kaç dal maydanoz

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder