22 Mart 2012 Perşembe

CEVİZLİ SARMA TATLISI



Annem baklava yaptığında tepsiden artan hamurları açar, küçük bir tepsiye cevizle gelişigüzel koyardı. Üzerine yağ gezdirip baklavanın arkasından fırına verirdi. Fırından çıkınca da üzerine toz şeker serperdi, bayıla bayıla yerdik. "Oktay Usta" nın bu tarifinde, çocukluğumdaki o tadı yakaladım. Her zamanki gibi ustaların ustası "Oktay Usta" nın tarifi tam tuttu. Ne malzeme ekledim ne de çıkardım. Biraz zahmetli bir tatlı ama sonuç çok lezzetli oldu. Çok rastlanılan bir tarif değil ama davetimde oldukça beğenildi.
MALZEMELER:
1 yumurta
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı su
1/2 çay bardağı sirke
1/2 çay bardağı şeker
1 paket vanilya
½ paket kabartma tozu
Açmak İçin: Buğday nişastası
İç Harcı İçin:
1,5 su bardağı ceviz(irice çekilmiş)
1 çay bardağı toz şeker
Üzeri İçin:
2 çorba kaşığı tereyağı
1/2 çay bardağı fındık yağı
Pudra Şekeri
YAPILIŞI:
1. Derince bir kapta hamur malzemeleri karıştırılarak kulak memesinden sert bir hamur elde edilir.
2. Hamur ceviz büyüklüğünde bezelere ayrılır.(Benimki 22 beze oldu.) Tabak büyüklüğünde olabildiğince ince açılır.
3. İçerisine harmanlanmış toz şeker ve ceviz serpilir, rulo yapılır. Rulo kendi etrafında döndürülerek gül şekli verilir.
4. Yağlı kağıt serili tepsiye tatlılar yerleştirilir. Üzerine eritilmiş soğutulmuş fındık yağı ve tereyağı karışımı gezdirilir.
5. Önceden 180 derecede ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirilir. Biraz soğuyunca üzerine pudra şekeri serpilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder