9 Mayıs 2012 Çarşamba

TAHİNLİ KURABİYE



Bu hafta tatlı başladık, tatlı devam ediyoruz. Ben kurabiyenin her türlüsüne bayılırım. Ama ne yazık ki çok fazla yiyemiyorum. Olsun yaza daha formda giriyorum ya problem değil o yüzdenJ Sen kendin yemiyorsun peki bize niye yediriyorsun demeyin. Çünkü denediğim tarifleri sizinle paylaşmadan duramıyorum. Yemezseniz de misafirlerinize yedirin. Ama bence mutlaka deneyin. Hatta diyette olsanız da sütlü kahvenin yanında bir tane yiyin. Günün keyifli kaçamağı olsunJ Bu kurabiyeyi bir aile davetine yapmıştım. 5-6 tane kurabiyeyi arka arkaya yiyen Dayıcım “Sen bunu yap da satsana kızım” dediJ Benim de hayalim bu zaten. Bir gün zorunluluk olarak değil de zevk için çalışacağım zamanlar geldiğinde butik bir pasta dükkanı açmayı düşünüyorum. Umarım kısmet olur.
Kurabiyemize gelirsek; bu tarif evde hazır tutulup, sürpriz misafir gelirse kahvenin veya çayın yanına koyulabilecek bir kurabiye. Damakta önce tarçın tadı sonra da derinden tahin aroması yayılıyor ve ağızda eriyiveriyor. Oldukça lezzetli ve de tazeliğini uzun süre koruyor. Çok minik olduğundan çay fincanın yanına birkaç tane sıralayabilirsiniz benim gibiJ
MALZEMELER:
250 gr margarin(oda sıcaklığında yumuşatılmış)
4 yemek kaşığı toz şeker
4 yemek kaşığı tahin
1 yumurta
1 çay bardağı sıvıyağ
4,5 su bardağı un
1,5 su bardağı mısır nişastası
1 paket kabartma tozu
Üzeri için: 3 yemek kaşığı şeker+ 1 yemek kaşığı tarçın
YAPILIŞI: Bütün malzemeler karıştırılarak kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edilir. Hamurdan olabildiği kadar küçük parçalar koparılır ve elde yuvarlanıp küre şekline getirilerek tepsiye dizilir. Önceden 180 derecede ısıtılmış fırında pişirilir. Fırından çıkınca biraz bekletilir. Sıcakken tarçın ve şeker karışımına bulanarak servis edilir.
Püf Noktaları:
1. Un ölçüsünü azar azar azar ekleyin. Ölçüler una göre değişebiliyor. 4,5 su bardağı un eklediğinizde kulak memesi kıvamı oluşmazsa kıvama gelene kadar un ekleyin.
2. Kurabiyeler pişince üzeri beyaz kalıyor yalnızca altı kızarıyor. Pişme kontrolü yaparken aman ha kurabiyelere dokunmayın. Anında dağılıverir. Kurabiyeleri fırına verdikten 15-20 dk sonra bıçak veya spatula yardımıyla kurabiyeleri hafifçe kaldırıp altını kontrol edebilirsiniz.

3 yorum:

  1. Gül bu tarifi doğum yapmış arkadaşımın kızına değişik bir şey yapmak için ararken gördüm malzemeleri sevdiğim şeylerdi denemek istedim ve yaptım .Gerçekten harika bir şey oldu,ama kötü tarafı paket yapana kadar 4-5 tane yemiş olmam:)
    şeker oranı az olduğu için farkında bile olmuyorsun yediğinin ...Tarif için teşekkürler...

    YanıtlaSil
  2. Evet öyle kötü bi yönü var bu kurabiyenin. Fark ettirmeden kendini yediriyor:) Afiyetler olsun...

    YanıtlaSil
  3. Az önce tattım selviciğimin yaptığı bu enfesss kurabiyeleri gerçekten muhteşem yemeden anlayamazsınız.... "deneyin deneyin deneyin" derim

    YanıtlaSil