8 Mayıs 2012 Salı

ROKOKO

Evet İstanbul’da tattığım ve tadına doyamadığım bir lezzeti paylaşacağım sizlerle. En az resimde göründüğü kadar lezzetli bu tatlı önümüzdeki yaz günlerin vazgeçilmezi olacak sanırım benim için.

Malzemeler:
3 adet yumurta
½ su br. şeker
1 paket kakaolu bisküvi
1 paket krem şanti (1/2 su br. süt ile hazırlanacak)
1 paket vanilya
½ su br. ceviz (dövülmüş)
½ su br. hindistan cevizi

Üzeri için:
Çilek, bitter çikolata ve fıstık

Yapılışı:
Yumurtaları ve şekeri mikser kabında beyazlaşıncaya kadar çırpın. İçerisine hazırlamış olduğunuz krem şantiyi ve vanilya ekleyip çırpmaya devam edin. Hazırladığınız karışımın içerisine kırılmış kakaolu bisküvileri, ceviz ve  hindistan cevizini ekleyin. Şeklinin nasıl olmasını  istiyorsanız baton veya yuvarlak bu şekilde bir tepsite naylon serin ve karışımı üzerine dökerek buzlukta donmaya bırakın. En az bir gece buzlukta bekledikten sonra kalıbı ters çevirip çıkartın.
Üzeri için; benmarin usulü eritilmiş çikolatanın içerisine fıstıkları ekleyin  ve oluşan fıstık drajeli çikolata sosunu istediğiniz şekilde rokokonun üzerine gezdirin ve dilimlenmiş çileklerle de buluşturup eritmeden soğuk soğuk afiyetle sevdiklerinizle yiyin.

Not: Verilen malzemeler yarım ölçü ve bu ölçülerden resimdeki büyüklükte bir pasta oluyor. Malzemeleri iki katına çıkarıp büyük bir kapta tek bir pasta veya iki ayrı kapta iki pasta yapabilirsiniz. Bu tatlıyı ters çevirmeyip servis haline getirmedikçe buzluğunuzda uzun süre saklayabilirsiniz.

1 yorum: