7 Mayıs 2012 Pazartesi

ANNEMİN KURABİYESİ

Sizin de “bu kurabiyeyi annem gibi yapan yok” dediğiniz kurabiyeniz var mı? Evet’leri duyar gibiyim. Ama öyle değil mi onun lezzeti de tadı da bir başka, ne kadar uğraşsan da olmuyor onun gibi. Şimdi ben size bu kurabiyenin annemden öğrendiğim tüm lezzet sırlarını vereceğim, bakalım sizin ki nasıl olacak!
Malzemeler:
3 adet yumurta
1 su bardağı şeker
250 gr. yumuşatılmış tereyağı veya margarin
Alabildiğince un
1 çay kaşığı karbonat  ve 3 damla limon suyu
0,75 su bardağı kuru üzüm
0,75 su bardağı ceviz
Yapılışı:
Öncelikle yumurta ve şeker sonrasında yağ ilave edilir ve bu üç malzeme homojen bir şekilde karıştırılır. Bir elek yardımıyla elenen una limon suyu ile köpürtülmüş karbonat eklenir ve klasik hamur kıvamında; kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edilir. Kuru üzüm ve ceviz yıkanıp süzgeçte iyicene suyu süzüldükten sonra hazırlanan hamura eklenir.(bu yemişlerin  daha bir tazelenmesini sağlıyor) Bu malzemelerde karıştırıldıktan sonra ceviz büyüklüğünde koparılan hamurlardan oluşan kurabiyeler fırın tepsisine dizilir ve üzerleri kızarana kadar pişirilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder