18 Mayıs 2012 Cuma

MÜCVER

Kabağın kabak olduğu en anlaşılmayan hali bu bence, yani etrafınızda kabak sevmeyen birileri varsa ve ona kabak yedirmek istiyorsanız mücveri denemelisiniz. Lezzetli hem ara sıcak hem ara soğuk olabilecek hatta kahvaltıda bile olabilecek bir alternatif.
Malzemeler:
4 adet orta boy kabak
3 adet yumurta
3 kahve fincanı un
½  demet taze soğan
½ demet dereotu
½  demet taze nane
Kızartma için sıvı yağ
Tuz, karabiber
Yapılışı:
1.Kabakların üzerleri kazınıp yıkadıktan sonra rendelenir ve rendelenmiş kabağın suyu tel süzgeçte süzülür.
2. Taze soğan, dereotu ve naneler ince ince kıyılarak kabakla karıştırılır.
3.Daha sonra yumurta ve un eklenip bulamaç haline getirilir. Bir tavada yağ kızdırılır ve hazırlanan karışımdan çorba kaşığıyla kızgın yağa dökülerek çift taraflı olarak kızartılır. Sıcak ya da soğuk olarak servis yapılabilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder