16 Mayıs 2012 Çarşamba

ÇİĞ KÖFTE

Artık çiğ köftenin de çakması var, gerçi seviyorum etsiz çiğköfteyi, hem dışarıdan da iç rahatlığıyla alıp yiyebiliyorsun. Ama her şeyin aslı farklı olduğu gibi çiğ köfte dediğin de etli olur. Uzun zamandır yememiştik ve İstanbul turumuz sırasında Onurcuğum bize yaptı itiraf etmeliyim beklediğimden güzel olmuştu. Bu konuda Onur’u ailenin en genç başarılı çiğ köfteci ustası  ilan ediyorum : )
Malzemeler:
250 gr. çiğ köftelik kıyma
400 gr. çiğ köftelik ince bulgur
1 büyük kuru soğan
1 baş sarımsak
2 adet domates
3-4 yemek kaşığı zeytinyağı
1 adet limon suyu
2 yemek kaşığı domates salçası
2 yemek kaşığı biber salçası
Tuzi, pulbiber, kimyon, karabiber, yenibahar
½  demet maydanoz
½  demet taze soğan
Yapılışı:
1.Rendelenmiş kuru soğan, sarımsak, sulandırılmış salça(yarım su bardağı su )ile birlikte  bulgur yumuşayana kadar yoğrulur. Bu sırada rendelenmiş domatesler teker teker ilave edilerek yoğrulmaya devam edilir. Bu işlem yaklaşık 20-30 dakika sürecektir. Bu süreçte zeytinyağı, limon suyu, baharatlar eklenir. Her eklenen malzemenin bulgura iyice yedirilmesi sağlanır.
2.Yumuşayan bulgur harcına kıyma eklenir ve  20-25 dakika tekrar yoğrulur.
3.Son olarak ince ince kıyılmış olan yeşil soğan, maydanoz ilave edilerek karıştırılır ve servis yapılır. Yanında salata ve marul ile servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

4 yorum:

  1. Oy oy oy bayılırım vallahi
    Ellerinize sağlık
    Sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet kimsenin hayır diyemeyeceği bir lezzet, afiyetler olsun..

      Sil
  2. bende istiyorum hemen bu akşam yapıcam

    YanıtlaSil