5 Nisan 2012 Perşembe

SADRAZAM BÖREĞİ



Bu börek, anneciğimin favori tariflerinden biridir. Hamurun tadı aynen milföy hamuru gibi oluyor. Ama çok daha lezzetli tabi ki. Ben genelde hamurları merdane ile açarım. Bu tarifte ise, oklava daha iyi sonuç veriyor. Böreği peynirli yaptım ama kıyma da çok yakışıyor. Artık nasıl arzu ederseniz öyle deneyinJ
Malzemeler:
1 su bardağı su
1 su bardağı yağ
1 su bardağı süt
½ su bardağı yoğurt
2 adet yumurta(aklar hamura, sarılar üzerine)
1 paket maya
1 çay kaşığı karbonat
İç harcı için
100-150 gr beyaz peynir
Birkaç dal maydonoz
Karabiber
Açmak için: buğday nişastası
Arası için: 100 gr margarin ya da tereyağı, 1 çay bardağı sıvı yağı
Yapılışı:
1. Bütün malzemeler karıştırılarak yumuşak bir hamur yoğrulur.
2. Tereyağı eritilir. İçerisine sıvıyağ eklenerek ılımaya bırakılır.
3. Hamur 4 eşit parçaya ayrılır. Her bir parçadan 16 beze yapılır. Bezeler nişasta ile yemek tabağı büyüklüğünde açılır. Aralarına yağ sürülerek üst üste dizilir.
4. Kat kat dizilen hamur 12 eşit parçaya bölünür. Her bir parçaya peynirli harç koyulur ve uçlarını kapatmadan sigara böreği şeklinde sarılır.
5.Üzerine yumurta sarısı sürülen börekler önceden 200 derecede ısıtılmış fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirilir.

2 yorum:

  1. selvihancımmmm ellerine sağlık kuzum, çok çok çok lezzetliydi bize yaptığın börek de bundandı değil mi? :)

    YanıtlaSil
  2. Evet zelişim, hatta ta kendisi:) afiyetler olsun. yine gel yine yaparım canımmmm...

    YanıtlaSil