17 Nisan 2012 Salı

KOMŞUMUN REVANİSİ

Çok sevdiğim ve yıllar önce yaptığım ilk denemem başarısızlıkla sonuçlanınca bir daha yapmaya cesaret edemediğim “Geleneksel Türk Tatlısını” komşu yapıp getirince aklıma düştü yine. Sevgili karşı komşumdan aldığım tarifi uygulayınca evet bende revani yapabilirmişim dedim sonunda. Şimdilerde büyükşehirde komşuluk mu olur denildiğinden apartmana ilk taşındığımızda şansımın farkında değildim. Sevgili komşum Ş. ablacığımdan çok şey öğreniyorum bu tarifte onlardan biri. Bildiğim duyduğum diğer revani tariflerinden biraz farklı, lezzetinde sırrı da  burada olsa gerek.
Malzemeler:
3 yumurta
0,75 su br. şeker
1 çay br. zeytinyağı
5 kaşık yoğurt
½ portakal suyu
1,5 su br. irmik
1.5 su br. un
1 paket kabartma tozu
1 tatlı kaşığı hindistan cevizi
½ portakal kabuğu rendesi
Şerbeti için:
4 su br. şeker
5 su br. su
2 damla limon suyu
Yapılışı:
1.Yumurta ve şeker beyaz köpük oluncaya kadar mikser ile çırpılır.
2. Yoğurt, sıvıyağ, portakal suyu eklenip tekrar çırpılır.
3.Un, irmik,  kabartma tozu eklenir, en düşük ayarda mikser ile çok kısa çırpılır.
4.Hindistan cevizi, portakal kabuğu rendesi de ilave edildikten çatal yardımıyla karıştırılıp yağlanmış yuvarlak borcama dökülür. 180 ‘C de ısıtılmış fırında kürdan batırılıp da yapışmayana kadar pişirilir.
5.Fırından çıkarılıp dilimlenir. Önceden yapılmış soğuk şerbet ilk sıcağı çıkmış revaniye yavaş yavaş dökülür.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder