6 Nisan 2012 Cuma

ZEYTİNYAĞLI TAZE BAKLA

Şimdi tam taze bakla mevsimi! Herkes tarafından pek sevilmeyen bence yeterince kıymeti bilinmeyen sebzelerimizden  bakla. Ve işte güzel bir pişirme usulüyle lezzetli mi lezzetli “bir tabak zeytinyağlı taze bakla” sizlerle!
Malzemeler:
1 kg. taze bakla
2 adet kuru soğan
1 çay bardağı zeytinyağı
1 yemek kaşığı domates salçası
½ demet dereotu
½ limon suyu
Un
Tuz, şeker
Üzeri için sarımsaklı yoğurt
Yapılışı:
Ayıklanmış baklalar iyice yıkandıktan sonra, kararmaması için bir avuç un ilave edilmiş su dolu bir kapta pişirilene kadar bekletilir. Bu sırada yemeklik doğranmış soğanlar zeytinyağında sotelenir, 1 yemek kaşığı un eklenerek kavrulur, (bunun amacı yemeğimizin suyunun daha bir kıvamlı olması) salça ilave edilip karıştırıldıktan sonra suyu süzülüp tekrar bir duru sudan geçirilen baklalar eklenir. Üzerine ince kıyılmış dereotu, yeterince tuz, limon suyu, su ve 3 adet kesme şeker konularak kaynayana kadar harlı kaynadıktan sonra en kısık ateşte pişirilir.
Servisi ise sarımsaklı yoğurt eşliğinde yapılır.
Not: Zeytinyağlılar ılık veya soğuk daha bir lezzetli olduğu herkesçe bilinir. Bu soğutma aşamasını tencerenin kapağı açmadan kendi hallinde soğumaya bırakırsanız zeytinyağlı yemeğiniz daha bir lezzetli olacaktır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder