25 Nisan 2012 Çarşamba

NOHUTLU BAMYA


Ben bamyayı pilavsız yiyemezdim. Ama sporda döktüğüm terler boşa gitmesin diye son zamanlarda pilavla ilişkimi kestimJ Diğer sebzelerden sıkılınca, canım da bamya isteyince çözümü bu nohutlu tarifte buldum. Domatesler tam olarak kıvama gelmediği için biraz salça takviyesi yaptım. Aslında domates mevsimi tam olarak gelince bütün zeytinyağlılar gibi bu yemek de daha lezzetli oluyor. Bu yemeği yazın yaparsanız domates miktarını arttırın ve salça koymayın bence. Yemeği diyet değil de zeytinYAĞLI isterseniz yağ miktarını arttırabilirsiniz. Ama bu şekilde de gayet güzel oluyor.
MALZEMELER:
500 gr bamya
3 adet orta boy domates(rendelenmiş veya robottan geçirilmiş)
1 adet orta boy kuru soğan
1 adet kırmızı biber
4 diş sarımsak
1 yemek kaşığı domates salçası
1 çay kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı zeytinyağı
¾ su bardağı haşlanmış nohut
½ limon suyu
Tuz, pul biberi
YAPILIŞI:
1. Derin bir tencerede yağ kızdırılır. İçerisine minik minik doğranmış soğan ve sarımsaklar ilave edilir. Soğanlar pembeleşince doğranmış kırmızı biber ilave edilir. Salçalar da eklenerek bir müddet kavrulduktan sonra içerisine domates eklenir ve altı kısılarak pişmeye bırakılır.
2.  Domatesli sos kıvama gelince içerisine göz kararı kaynamış su eklenir. Daha sonra bamyalar ilave edilerek kısık ateşte pişmeye bırakılır.
3. Bamyalar pişmeye yakın içerisine nohut, tuz ve biber eklenir. Bir iki taşım kaynatıldıktan sonra ateşten alınır. Biraz dinlendirildikten sonra servis edilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder