19 Nisan 2012 Perşembe

TUZLU SİMİT



Yıllar önce ben bu mutfak maceralarına yeni yeni heves etmeye başladığımda, canım teyzem temel bir pasta kursuna gitmişti. Ben de merakımdan teyzemin öğrendiği tariflerden hoşuma gidenleri bir deftere yazmıştım. O defteri de hala saklarım. Zaman zaman eskimeyen tarifleri de tekrar denerim. Bu tarif de onlardan bir tanesi. Banko tutar hiç şaşmaz.J
Malzemeler:
2 yumurta
2 yemek kaşığı yoğurt
1 çay bardağı sıvıyağ
250 gr tereyağı veya margarin(oda sıcaklığında yumuşatılmış)
5 su bardağı un
2 yemek kaşığı limon suyu
1 çay kaşığı karbonat
2.5-3 çay kaşığı tuz
Yapılışı:
1. Un genişçe bir kaba elenir. İçerisine tereyağı eklenerek una yedirilir.
2. Ortası açılıp yumurta, yoğurt, limon suyunda eritilmiş karbonat ve tuz koyulur ve kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yapılır.
3. Hazırlanan hamura simit şekli verilir. Üzerine yumurta sarısı sürüldükten sonra susam ve çörek otu dökülür.
4. Önceden 180 derecede ısıtılmış fırında pişirilir.
NOT: Bu hamuru merdane ile açıp, istediğiniz şekilde keserek veya kalıp yardımıyla tuzlu kurabiyeler de yapabilirsiniz. Hamur bereketli oluyor, bu ölçüden tam iki tepsi çıkıyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder