26 Nisan 2012 Perşembe

PATATESLİ KEK

Ta birgün önceden hayal etmişim bu pazar sabahı güzel bir uyku çekeceğim diye. Ama benim tatlı oğluşum her zamankinden epey erken yatmış ve pazar sabahı erkenden uyanmıştı. Onu biraz yarı uykulu uyanık yatakta tutmaya çalışırken iyicene uyandı ve odadan kaçtı. Mecbur arkasından düştüm peşine ve yüzümü buz gibi suyla yıkayıp  tam ben ayılmışken evde birileri uyandı ama artık çok geç ben artık mümkün değil uyuyamam gitti bütün güzelim uyku.. : ) Eee ne yapacaksın o zaman doğru mutfağa evdeki misafirlerime kahvaltıya patatesli kek yapmaya günü renklendirmeye, keyiflendirmeye..
Malzemeleri:
2 adet yumurta+üzerine sürdüğümüz yumurtanın akı
1 çay fincanı yoğurt
½ çay fincanı zeytinyağı
½  paket kabartma tozu
2 -3 çay fincanı un
100 gr. beyaz peynir
2 adet orta boy patates
½ demet dereotu


Kekik, pulbiber, karabiber
Üzeri için:
1 yumurta sarısı, çörekotu ve 1 yemek kaşığı kadar tereyağı
Yapılışı:
1.Yumurta, yoğurt, zeytinyağı karıştırılır. Un ve kabartma tozu ilave edildikten sonra kek kıvamından çok az katı bir hamur elde edilir.
2. Zar şeklinde doğranmış patatesler, ince kıyılmış dereotu ve ufalanmış beyaz peynir harca eklenir ve homojen bir karışım elde edilir.
3.Yağlı kağıt serili boton kek kalıbına dökülür üzerine yumurta sarısı sürülür, bolca çörek otu serpilir ve 5 parça fındık büyüklüğünde tereyağı parçaları eklenerek ısıtılmış fırında kek gibi pişirilir.

2 yorum: