11 Nisan 2012 Çarşamba

DOMATESLİ MANTAR SOS EŞLİĞİNDE TAVUKLU DÜRÜM



İşte lezzetli ve hafif bir tarif daha. Bu dürüm tarifi aslında sevgili Gül’ ün. Ama deneyip bloğumuza koymak bana nasip oldu. Çok lezzetli ve de az kalorili bir dürüm.  Bu tarifi hazırlarken eğer bulabilirseniz marketlerde satılan tandır ekmeklerinden alın. Lavaş gibi paketlerde satılıyor. Lavaşa göre gramajı daha düşük. Tartıda 45-50 gr civarında geliyor. Bir dilim ekmeğin 30 gr olduğunu düşünürsek iki dilim ekmekten bile az ekmek yiyeceksinizJ Aslında bu dürümler cips veya patates kızartması ile sunuluyor. Ama ben kalorisini azaltmak adına domatesli mantar sos eşliğinde servis ettim.
MALZEMELER:
Tavuklu Dürüm İçin:
400 gr kemiksiz tavuk but(irice kuşbaşı şeklinde doğranmış)
9-10 adet kornişon salatalık turşusu
1 adet közlenmiş kırmızı biber
2 adet büyük boy soğan
5-6 yaprak kıvırcık veya marul
4 adet lavaş
4 çay kaşığı hardal
Arzuya göre ketçap, mayonez
Birkaç adet çöp şiş
Marinasyon İçin: 1 çay bardağı süt, yarım çay bardağı zeytinyağı, iki diş sarımsak(ince ince doğranmış) fesleğen, pulbiber, tuz
Domatesli Mantar Sos İçin:
400 gr mantar
1 adet orta boy soğan
1 adet kırmızı biber
3-4 adet orta boy domates
1 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz, pul biberi
YAPILIŞI:
1. Tavuklar yemeğin hazırlanmaya başlamasından en az bir saat önceden marinasyonda bekletilir.
 2. Halka şeklinde doğranan 2 adet soğan karamelize olması için ağır ateşte ara ara karıştırılarak rengi kahverengiye dönünceye kadar pişirilir.
3. Sos malzemeleri küçük küçük doğranarak ağzı kapalı bir tencere veya tavada pişmeye bırakılır. Aralıklarla karıştırılır. Pişmeye yakın yarım çay bardağı su eklenir ve suyunu biraz çekince ateşten alınır.
4. Marine edilen tavuklar alt resimde görüldüğü şekilde yağsız bir tavaya dizilir. Alt üst edilerek iyice pişirilir.(Bu işlem ızgarada da yapılabilir.)
5. Lavaş ekmeğine 1 çay kaşığı hardal ince bir tabaka halinde sürülür. Üzerine bir yaprak kıvırcık serilir. Daha sonra tavuk, turşu, karamelize soğan, biber ve arzuya göre ketçap mayonez eklenir. Dürüm şekline getirilir. Bu şekilde dört adet dürüm hazırlanarak domates sos eşliğinde servis edilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder