27 Mart 2013 Çarşamba

ÇİKOLATALI VİŞNELİ CUPCAKE



En küçük kardeşim tam bir vişne hastasıdır. Önceleri ona sürekli yaptığım bu keki bayağıdır yapmadığımı hatırlattı. Sitem etti. Ben de canımı kırmadım. Bu tarifi yıllar önce bir televizyon programında görmüştüm. Sonra da tabi ki bayağı bi revizyon yaptım kendi tarzımdaJ Çocuklar da büyükler de bayılıyor. Zaten bilen bilir. Vişneyle çikolata birbirine pek yakışır.

MALZEMELER:
3 yumurta
1,5 su bardağı toz şeker 
1 su bardağı süt
1/2 su bardağı sıvıyağ
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
3-4 su bardağı un
1 kase çekirdeği çıkarılmış vişne
Damla veya parçalanmış bitter çikolata

YAPILIŞI:
1. Yumurta ve şeker iyice köpürene kadar mikserle yüksek devirde çırpılır.
2. İçerisine diğer sıvı malzemeler eklenerek karıştırılır. Son olarak un, vanilya ve kabartma tozu eklenir. Oldukça katı ama mikserle karışabilecek kıvamda bir hamur elde edilir.
3. Hazırlanan karışımdan cupcake kaplarına birer yemek kaşığı dökülür. Üzerine birkaç parça çikolata koyulur.
4. Kalan hamur cupcake kalıplarına eşit şekilde paylaştırılır. Üzerlerine üçer tane vişne yerleştirilir.
5. Önceden 180 derecede ısıtılmış fırına yerleştirilir ve kabarması beklenir. Kabarınca fırının derecesi 160 dereceye indirilir. Cupcakelerin üzeri altın rengi oluncaya kadar pişirilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder