18 Mart 2013 Pazartesi

BÖĞÜRTLEN REÇELLİ KURABİYE

Çok çocuklu geleneksel altın günümüzün bu sezonun sondan bir önceki sofrasının sahibi Sakine’ciğimin,  sofrasının tacı  ( veya taçlarından birisi mi desem bilemedim), yoğun istek alan “böğürtlen reçelli kurabiyenin” tarifi, arkadaşları bekletmeden yayında.
Annesine yardın eden Güray’cığın o minik ellerine sağlık.
Haydin mutfağa kurabiye yapmaya..
Malzemeler:
1 adet yumurta sarısı
5 yemek kaşığı pudra şekeri
250 gr. yumuşatılmış tereyağı veya margarin
1 portakal kabuğu rendesi
Alabildiğince un (yaklaşık 2,5 – 3 su bardağı kadar )
1 paket kabartma tozu
Üzeri için:
Fındık kırığı
Böğürtlen reçeli
YAPILIŞI:
1.Bütün malzemeler karıştırılarak kurabiye hamuru yumuşaklığında olacak şekilde bir  hamur hazırlanır.
2.Hazırlanan hamurdan ceviz büyüklüğünden parçalar koparılarak yuvarlanır ve her bir parçanın ortası parmakla bastıralar çukur yapılır.
3.Üzerine yumurta akı sürülerek fındık kırığına batırılır.
4.Kurabiyeler önceden ısıtılmış 180 C’ fırında 20 -25 dakika kadar pişirilir. Kurabiyeler pişmeye yakın ortasındaki çukurlara 1 çay kaşığı kadar böğürtlen marmeladı veya reçeli konur ve 1- 2 dakika sonra fırından çıkartılır.
Not: Kurabiyeler fırına konduktan 5 dakika sonra pişmeye başlayınca çukurları kaybolmasın diye çay kaşığı yardımıyla ortası tekrardan çukurlanır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder