6 Mart 2013 Çarşamba

EV YAPIMI TAVUK DÖNER


Benim dışarıda tüketmekten hoşlanmadığım bazı ürünler var. Tavuk döner de bunlardan biridir. Hazır olarak alınca içerisinde ne olduğundan emin olamıyorum. Evde yapınca ise içim rahat J Bu tarifi diyetlerinizde de rahatça tüketebilirsiniz. Hem çok lezzetli hem de hafif. Tavuğun en güzel hallerinden biri bence…
MALZEMELER:
400 gr kemiksiz tavuk but
300 gr tavuk göğüs
2 adet çarliston biber
1 adet tatlı kırmızı biber
3 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı zeytinyağı
Tuz, pulbiber

YAPILIŞI:
1- Tavuk etleri buzlukta tamamen sertleşinceye kadar bekletilir. Sertleşince buzluktan çıkarılır ve biraz buzu çözdürülür(Tamamen çözdürürseniz ince doğrayamazsınız.). Hafifçe çözülen tavuklar döner şeklinde ince ince doğranır.
2- Geniş bir tavada yağlar eritilip kızdırılır. İçerisine ince doğranmış sarımsaklar eklenir. Sarımsakların kokusu çıkınca içerisine küçük doğranmış biberler eklenir.
3- Biberli karışıma eklenen tavuklar kısa bir süre yüksek ateşte kavrulur. Etlerin rengi biraz dönünce kapağı kapatılır ve hafif ateşte pişmeye bırakılır.
4- Pişmeye yakın ateşin derecesi yükseltilir. Tavanın kapağı açılır. Tuz ve pul biber eklenerek harlı ateşte bir süre karıştırılarak kızartılır. İyice kızarınca servis edilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder