13 Mart 2013 Çarşamba

ÇİLEKLİ TART PASTA


Çilek insanı mutlu eden baharın geldiğini hatırlatan bir meyve. Kokusu güzel, görüntüsü ışıl ışıl. Ben bildiğiniz gibi mevsim dışı meyve sebze pek kullanmam. Artık her mevsim her yiyecek bulunsa da ben mevsimlere göre beslenilmesinden yanayım.
Çilek mevsimi yeni yeni başlıyor ama ben dayanamadım ve ilk çilekli tarifimi yaptım. bu tarif hem tart hem pasta. Kendi bulduğum bir tarif. Çok da lezzetli oldu. Kapış kapış gittiJ



Bu pasta aslında bir kutlama pastası. Yıllardır pis bir hastalıkla uğraşan canım dostum iyileşti. Tedavisi sadece tedbiren devam edecek. O mutlu oldu, biz daha da mutlu olduk. Bu mutluluğumuzu paylaşalım diye pasta yaptım ve arkadaşımın yeniden doğuşunu kutladık. Sevinçten biraz da ağladı malesef ama olsun. Bundan sonra hep mutluluk gözyaşları döksün. Üzüntü, keder ondan ve hepimizden uzak olsun…
MALZEMELER
Hamuru için:
2 adet yumurta
1 çay bardağı şeker
1 çay bardağı süt
½ su bardağı buğday nişastası
1,5 su bardağı un
½ paket kabartma tozu
Kreması için:
1,5 su bardağı süt
2 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı mısır nişastası
3 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tereyağı
1 poşet krem şanti
1 paket vanilya
Üzeri için: ½ çay bardağı süt, Çilek, Antep fıstığı
YAPILIŞI:
1- Krema malzemeleri tereyağı, vanilya ve şanti dışında karıştırılır ve ocakta ağır ateşte pişirilir. Karışım kaynayınca içerisine tereyağı eklenir ve karıştırılarak eritilir. Karışım ılınınca içerisine şanti ve vanilya eklenir. Mikserle 5 dk. çırpılır.
2- Hamur için önce yumurtalar ve şeker pürüzsüz hale gelinceye kadar çırpılır. Sonra süt eklenir. Diğer malzemeler de eklenerek kelepçeli kek kalıbına kaşık yardımıyla yayılır. Önceden 170 derecede ısıtılmış fırında pişirilir.
3- Kek soğuyunca üzerinden kabaran kısmı kesilir. Yüzeyi düz hale getirilir. Üzeri süt ile hafifçe ıslatılır.
4- Sütü emen keke pompa yardımıyla krema sürülür. Üzerine dörde bölünmüş çilekler dizilir. Antep fıstığı ile süslenerek servis edilir.
PÜF NOKTALARI:
1- Unu azar azar ekleyin. Çünkü unlara göre kıvam değişebiliyor. Kurabiye hamuru ile kek hamuru arasında bir kıvam yakalamanız gerekiyor. Bu kıvamı elde edinceye kadar azar azar un eklemeye devam edin.
2- Hamur iyice kabarınca fırının derecesini biraz düşürüp içinin iyice pişmesini sağlayabilirsiniz. Bu aşamalarda fırının kapağı kesinlikle açmayın ama.
2- Kremanız koyu olursa, soğuduktan sonra üzerine biraz soğuk süt ekleyip inceltebilirsiniz.
3- Üzerini kestiğinizde kalan keki buzlukta saklayabilir veya küçük bir pastacık daha yapabilirsinizJ

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder