25 Mart 2013 Pazartesi

EV YAPIMI PANE HARCI VE BAHARATLI TAVUK PARÇALARI


Kızarmış tavukların lezzeti bir başka oluyor. Biz de her zaman olmasa da ara sıra bu lezzetten mahrum bırakmıyorduk. Ama son günlerde ünlü markalardan biri(hani şu logosunda beyaz saçlı bir amca olan) etlerinin helal kesim yapılmadığına dair bir açıklama yaptı. Haliyle bu açıklama lezzete giden yola taş koydu. Ben durur muyum peki? Tabi ki hayırJ O tavukların daha az kalorilisini ve muazzam lezzetlisini yaptım. Bir de lezzet ve katkısızlık artsın diye pane harcını evde yaptım. Mutlaka deneyin, pişman olmayacaksınız. Yazarken bile ağzım sulandıJ

Malzemeler
8 adet tavuk baget
4 adet tavuk kanat
1 bardak un
3 yumurta

Baharatlı Pane Harcı İçin:
1,5 bardak corn flakes
8-10 adet grissini
1 çay kaşığı kimyon
1,5 çay kaşığı nane
1 çay kaşığı kekik
1 çay kaşığı toz kişniş
1,5 çay kaşığı pulbiber
1 çay kaşığı sarımsak tozu
1 çay kaşığı isli toz biber
1/2 çay kaşığı zerdeçal
1/2 çay kaşığı tarçın
1/2 çay kaşığı zencefil
Tuz-karabiber
 YAPILIŞI:
1- Unu geniş bir kaba koyun. Yumurtaları da geniş bir kapta çırpın.
2- Grissinileri robotta çekin. Cornflakesle beraber diğer baharatları ve tuzu ekleyip çok az süre robotta çekip başka bir kaba boşaltın.
3- Tavukları tuzlayın. Üzerlerine bıçakla kesikler atın. Önce una, sonra yumurtaya ve en sonda baharatlı karışıma bulayın.
4- Fırın telinizin üzerine dizin. Altına biraz su ile doldurulmuş fırın tepsisini koyun. 180 derecede 45 dakika kızarana kadar pişirin. Eğer üstü çok kızarırsa folyo ile kapatarak pişirmeye devam edebilirsiniz. Arzu ederseniz kızgın yağda da pişirebilirsiniz.
NOT: Benim kullandığım kanatlar büyük boydu. Yani but ve yağlı kısım beraberdi. Tekli kanat alırsanız ölçü hesabını ona göre yaparsanız iyi olur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder