27 Ocak 2012 Cuma

HAVUÇ TOPLARI

Mutfakla tanıştığım ortaokul yıllarında çok sık yaptığım bu tatlıyı yıllar sonra yine yaptım ve yine tam not aldım : )
Malzemeler:
8 adet havuç
1 su bardağı şeker
1 su bardağı ceviz
1 paket petibör bisküvi
1 tatlı kaşığı tarçın
Bolca hindistan cevizi
Yapılışı:
Havuçlar rendelenir, şeker ile birlikte tencereye konularak pişirilmeye bırakılır. Havuçlar suyunu çekince ocaktan alınır. Biraz ılınınca dövülmüş ceviz, kırılmış bisküviler ile tarçın ilave edilerek yoğrulur. Oluşan harçtan ceviz büyüklüğünde toplar yapılarak hindistan cevizine bulanır.

2 yorum:

  1. Serpil Güngör22 Şubat 2012 17:43

    Gülüm senin bu havuç toplarını her zaman çok beğenmişimdir.Çok da güzel yaparsın canım kardeşim ellerine sağlık.Bu tarif ben de yoktu çok sevindim.alıp ilk fırsatta deneyeceğim.

    YanıtlaSil
  2. Şimdiden afiyet olsun:)o zaman bir evvel yapıver sevinsin senin pıtırcıklar..

    YanıtlaSil