31 Ocak 2012 Salı

ARPA ŞEHRİYE PİLAVI


Yakın yerlerde doğup büyümemizden midir, yoksa karşılıklı olan sevgiden mi kayınvalidemin mutfaktaki lezzetleri sanki benim mutfağım gibi, ondan öğrendiğim lezzetleri daha tatmadan beğeneceğimi biliyorum ve hemen listeme ekliyorum. İşte onlardan biri !
Malzemeler:
2 su bardağı arpa şehriye
6 su bardağı kaynamış su
2 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz
Yapılışı:
Tencereye tereyağı ve zeytinyağı konur, tereyağı eriyince 1 su bardağı arpa şehriye eklenerek rengi pembeleşene kadar kavrulur. Daha sonra kalan 1 bardak şehriye ekleyip iki çevrilip kaynar su eklenir. Tuzu da ilave edildikten sonra, kısık ateşte kapağı kapalı şekilde suyu çekene kadar pişirilir.  Diğer pilavlar gibi biraz dinlendirildikten sonra servis edilir.

2 yorum:

  1. tek başına bile bir öğün yerine yenilebilecek çok lezzetli bir pilav bu güzel tarifi paylaştığınız için teşekkürler....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet yanına bir bardak ayran ile tam bir öğün gerçekten!

      Sil