27 Ocak 2012 Cuma

DÖVME (YARMA) ÇORBASI



Soğuk kış günlerinin sıcak ve acı çorbası!
Malzemeler:
1 su bardağı dövme (Yarma)
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı tereyağı
1 adet kuru soğan
1 yemek kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı domates salçası
Tuz
5 su bardağı su
Varsa kurutulmuş veya
derin dondurcudan
bütün 4 -5 adet sivri biber(acı)
Yapılışı:
Yemeklik doğranmış soğan eritilmiş tereyağı  ile birlikte kızdırılmış zeytinyağında pembeleşene kadar kavrulur.  Salçalar eklenir, soğanla karıştırıldıktan sonra dövme, su, tuz ilave edilir. Kaynamaya çıkınca ocağın altı kısılır ve biberler ilave edilerek yaklaşık (dövmenin pişme durumuna göre)  1 saat kısık ateşte pişirilir. Üzerine kuru nane eklenerek servis yapılır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder