14 Şubat 2012 Salı

SEVGİLİLER GÜNÜNDE SEVGİLİYE KURABİYE



Sevgiyle ilgili size söyleyebileceğim bence en önemli şey, hak etmeyen insanlara verilmemesi, gösterilmemesi gerektiği. Çünkü o kadar değerli ki. Hoyrat ellerde kaybolup gitmesine izin vermeyin. Değerini bilenlerle gönlünüzce yaşayın. Sevgililer gününüz kutlu olsun. Değerinizi bilen kişi bir ömür elinizden tutsun…
Sevdiğinize ya da sevdiklerinize hazırlayabileceğiniz bir kurabiye tarifiyle sizi baş başa bırakıyorum. Bence insanın sevdiğine emeğiyle bir şeyler yapması daha güzel(Yani biz hanımlar böyle yapalım ama beyler bizlere değerli hediyeler alabilirler, sakıncası yok. Yanlış mesaj vermeyelimJ) Kim bilir belki akşam için bu kurabiyelerle bir sürpriz yaparsınız…
Bu gün sevgilisi olmayanlar için bir azap şeklinde geçebiliyor. Onlar da lütfen kendileri için yapsınlar bu kurabiyeyi ve dostlarıyla, sevdikleriyle paylaşsınlar. Evrene iyi dilekler göndermeyi de ihmal etmeyin. Yalnızlıktan yakınmak yalnızlığı çağırırmış. Enerjiyi kullanmayı öğreten kitaplar böyle söylüyor, ben onların elçisiyimJ

Malzemeler:
1 su bardağı pudra şekeri
250 gr tereyağı(oda sıcaklığında yumuşatılmış)
3 yumurta
1 tatlı kaşığı tarçın
Yarım paket kabartma tozu
Aldığı kadar un
Süslemek için: Şeker hamuru, yenilebilir şeker, sim.
Yapıştırmak için: 1 çay kaşığı bal, yarım çay bardağı ılık su.
Yapılışı:
1. Derince bir kapta bütün malzemeler karıştırılarak kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edilir.
2. Hazırlanan hamur merdane yardımıyla açılır ve kalıpla istenilen şekillerde kesilir.
3. Kurabiyeler yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizilir ve önceden 180 derecede ısıtılmış fırında 30-35 dakika pişirilir.
4. Oda sıcaklığında bekletilen şeker hamuru elle yoğrularak yumuşatılır.
5. Yağlı kağıt üzerinde merdane ile açılan şeker hamurundan kurabiye kalıplarıyla parçalar kesilir. (Bu işlemi kurabiyeler iyice soğumadan yapmayın. Yaparsanız şeker hamurları kuruyabilir.)
 6. İyice soğuyan kurabiyelerin üzerine fırça yardımıyla ballı su sürülerek şeker hamuru dikkatli bir şekilde yapıştırılır.
7. Simler ve yenilebilir şekerlerle süslenir.  
NOT: Şeker hamurlu tariflerde genellikle şeker hamurunu pudra şekeri veya mısır nişastası ile açmak öneriliyor. Ama mısır nişastası şeker hamurunun rengini ve yapısını bozuyor. Ayrıca kullanmadığınız kısım da çöpe gidiyor. Pudra şekeriyle çalışmayı da çok sevmedim. Denemelerim sonucunda bulduğum yağlı kağıt, şeker hamuru şekillendirmesinde istediğim sonucu verdi. Yağlı kağıtta açmak hem çok pratik hem de bu yöntem hamurun ziyan olmasını tamamen önlüyor.


7 yorum:

  1. İnanmıyorum size! Çok şık ve lezzetli gözüküyorlar.

    YanıtlaSil
  2. Kurabiyelerine bayıldım.

    YanıtlaSil
  3. Teşekkürler melis ve adsız. Lezzetlilerdi gerçekten. Beğenilerinizi almak çok güzel:)sevgililer gününüz tekrar kutlu olsun...

    YanıtlaSil
  4. çok güzel olmuş kesinlikle pastanelerdekinden daha güzel gözüküyor.keşke tatma imkanımız olsaydı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bir gün tattırırım size de bu kurabiyelerden umarım:)

      Sil
  5. Bu kurabiyelerden bende istiyorum!!!

    YanıtlaSil