24 Şubat 2012 Cuma

SÜTLÜ ÇAY (CHAİ TEA LATTE)

Kar kış hiç geçmeyecek dedik. Bir haftadır yağan esen bir şey yok. Sanırım bu fotoğraf bu yılın son kar manzaralarından biri olacak. Aşağıda tarifini verdiğim çayı böyle bir manzara eşliğinde içmenizi diliyorum.



Çocukluğumun başlıca içeceği olan sütlü çaya( her ne kadar  çevremdeki yakınlarım “sen İngiltere'de mi büyüdün" deyip dursalar da!  'halbuki kuzenlerimle konuşsalar gerçeği öğrenecekler')  sevdiğim baharatlar da eklenince tadı benim için mükemmel oldu. Şu meşhur hazır kahve dükkanlarında “chai tea latte” diye bilinen içecek, eğer nanelisini seviyorsanız evde yaptığınız bu çaya aktarlarda satılan nane yağından alıp bir damla  ekleyebilirsiniz.   


Malzemeleri:
5 adet kakule
5 adet karanfil
2-3 dilim taze zencefil
2 adet kabuk tarçın
4 bardak su
1 yemek kaşığı (earl grey)
1 bardak süt
Bal
Yapılışı:
1.Kakule, karanfil, tarçın ve zencefil 4 su bardağı su ile 15 dakika kadar kaynatılır. Üzerine 1 yemek kaşığı çaya atıp demlenir. Diğer yandan süt kaynatılır. Demlenmiş çayı porselen demliğe alıp üzerine kaynayan sütü ekleyin.
2.Arzu ederseniz bal ile servis yapın. Bal sevmeyenler için tabii ki şekerde bir alternatif.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder