6 Şubat 2012 Pazartesi

PATATESLİ YUMURTA

Öğrenci mutfağının vazgeçilmezi olan bu yemek benimde “bu sabah kahvaltıda en kolay ne yaparım dediğim” pazar sabahlarımın baş kahvaltılığı! Hem çabuk,  hem lezzetli.
Ayrıca 18 aylık oğlum içinde süper bir kahvaltı, onun porsiyonu için kaşar peyniri yerine yemesi gereken miktarda beyaz peyniri üzerine ufalıyorum ve tabi ki yumurtaya hiç tuz koymuyorum. Ama o ne yapıyor resimde de görüldüğü üzere kendin ki yerine baharatlı tuzlu olanından yemeye çalışıyor.

Malzemeler:
2 adet küçük patates
3 adet yumurta
½  yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı zeytinyağı (bu yağ çok demeğin ayrıntıları dinleyin)
Biraz kaşar peyniri
Karabiber, tuz

Yapılışı:
Patatesler zar büyüklüğünde küpler halinde küçük küçük doğranır. Tavada kızdırılan zeytinyağında patatesler kısık ateşte kavrularak pişirilir. Patatesler pişince tavadaki yağ  kızartma yağı gibi süzülür. Tavada yağsız kalan patateslere tereyağı ilave edilir. Tereyağı eriyince bir kasede çırpılmış ve biraz tuz eklenmiş yumurtalar patateslerin üzerine eklenir ve sürekli karıştırılarak  pişirilir. Yumurtalar tamamen pişince servis tabağına alınan patatesli yumurtanın üzerine önce taze çekilmiş karabiber sonrada ince ince doğranmış kaşar peyniri eklenir, afiyetle yenir.      

4 yorum:

  1. Kesinlikle benimde en sevigim kahvaltılık. Ufffff yanındada iyi demlenmiş sıcak bir çay ve sıcacık bir ekmek. :) Daha ne olsun
    Ayşe

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet canım sen yazınca aklıma geldi, ben ilk kez bu kahvaltılığı seninle yapmıştım İstanbulda üniversite yıllarında,senin tarifinmiş bak yorumun bunu hatırlamama vesile oldu!
      Teşekkür ederim.

      Sil
  2. Bize de çok yapardın :)

    YanıtlaSil