27 Şubat 2012 Pazartesi

TAZE PATATES GARNİLİ ÇİPURA

Denizden babam çıksa yerim tabiri bana çok uygunJ Balık, karides, midye v.s. deniz ürünleri her zaman favorimdir. Haftanın her günü yesem sıkılmam.  Marketlerde yeni yeni yerini alan taze patates de balığa pek yakışıyor. İsterseniz dondurulmuş kabuklu patatesleri de kullanabilirsiniz ama ben her zaman doğaldan yanayım. İngilizlerin fish&chips inin farklı bir yorumu oldu bu tarif. Afiyet olsun…
Malzemeler:
3 adet çipura(temizlenmiş ve üzeri bıçakla çizilmiş)
6 diş sarımsak
3 adet defneyaprağı
3 çay kaşığı tereyağı
6 yemek kaşığı zeytinyağı
4 adet orta boy taze patates
Tuz, pul biber, kekik
Yapılışı:
1- 3 yemek kaşığı zeytinyağı bir kaseye alınarak içerisine tuz eklenir. Fırça yardımıyla çipuraların yüzeyine ve iç kısmına sürülür.
2- Sarımsaklar(her balık için iki diş olmak üzere) ikiye kesilerek, çipuraların içerisine birer adet defneyaprağı ile birlikte yerleştirilir.
3- Hazırlanan balıkların üzerindeki çiziklere birer çay kaşığı tereyağı yerleştirilir ve yağlı kağıt serili fırın tepsisine yan yana dizilir.
4- Diğer tarafta taze patatesler iyice yıkanır ve kabuklarını soymadan ilk olarak dörde bölünür sonra da irice parçalar halinde kesilir.
5- Patatesler derin bir kaba alınarak üzerine 3 yemek kaşığı zeytinyağı, tuz, pul biber ve kekik eklenerek iyice harmanlanır.
6- Hazırlanan patatesler tepsinin boş kalan kısımlarına yerleştirilir.
7- Önceden 200 derecede ısıtılmış fırında 40-45 dakika pişirilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder