16 Şubat 2012 Perşembe

DEREOTLU POĞAÇA


Peynirli hamur işlerinde çok da hoşlanmayan birinden peynirli bir tarif karşınızdaJ Bu poğaçanın en sevdiğim özelliği içindeki peynirin hiç hissedilmiyor olması. Tadı da pastanelerdeki tuzlu kurabiyeleri aratmıyor. Bir bardak sıcak çayla çok güzel gidiyor. Peynir yemeyen çocuklara peynir yedirmek için de ideal bir fikir olabilir…
Malzemeler:
2 yumurta
250 gram tereyağı veya margarin(oda sıcaklığında yumuşatılmış)
1 su bardağı yoğurt
½ su bardağı sıvıyağ
1 çay kaşığı karbonat
1 fiske tuz
400 gr rendelenmiş beyaz peynir
½ demet dereotu(ince şekilde doğranmış)
Aldığı kadar un
Üzeri için: 1 yumurta sarısı, susam

Yapılışı:
1-  2 su bardağı kadar un genişçe bir kaba elenir.
2- İçerisine dereotu ve peynir dışındaki malzemeler eklenir.
3- Karışıma yavaş yavaş un eklenerek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edilir.
4- Dereotu ve peynir bir kasede harmanlandıktan sonra hamura ilave edilir ve homojen hale gelene kadar yoğrulur.
5- Hazırlanan hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparılarak yağlı kağıt serili tepsiye dizilir.
6- Poğaçaların üzerine yumurta sarısı ve susam sürüldükten sonra bıçakla hafifçe üzerine çizik atılır.
7- Önceden 180 derecede ısıtılmış fırında 30-40 dakika pişirildikten sonra sıcak sıcak servis yapılır.

2 yorum:

  1. Yine çok lezzetli bir tarif... Ancak hiç kabarmadı, ceviz büyüklüğünde kaldı, ben mı beceremedim acaba? :)) kargof...

    YanıtlaSil
  2. Afiyetler olsun:)Normal poğaçalar gibi çok kabarmıyor. İçerisindeki peynir engelliyor sanırım. Çiğ halinden %50 daha büyük oluyor. Eminim becermişsindir arkadaşım:)

    YanıtlaSil