7 Şubat 2012 Salı

DAMLA SAKIZLI MUHALLEBİ


Mis gibi kokusu sakız gibi lezzetiyle sütlü tatlılar arasında ayrı bir yere sahiptir bu tatlı. Ben bu muhallebiyi genelde büyük boy kare borcama döküp, kare kare keserek servis ediyorum. Bu kez tek kişilik porsiyonlar halinde yaptım. Bu şekilde görüntü daha şık, sunumu da daha kolay oldu.
Malzemeler:
125 gram margarin ve tereyağı
3 kahve fincanı un(tepeleme dolu)
4 kahve fincanı şeker
Badem tanesi büyüklüğünde damla sakızı
1,5 lt süt
Yapılışı:
1. Damla sakızı havanda dövülür ve toz haline getirilir.
2. Derin bir tencerede yağ erimeye bırakılır.
3. Yağ iyice eriyip kokusu çıkınca içerisine un eklenir ve 1-2 dakika pembeleşene kadar kavrulur.
4. Pembeleşen una sürekli karıştırılarak yavaş yavaş süt eklenir ve karıştırmaya devam edilir.
5. Sütün ardından damla sakızı ve şeker eklenerek, kaynayıncaya kadar sürekli karıştırılarak kısık ateşte pişirilir.
6. Muhallebi kaynayınca ateşten alınır ve 5-10 dk kadar mikserle çırpılır.
7. Kaselere dökülerek bir gece buzdolabında bekletildikten sonra servis yapılır.

8 yorum:

  1. çok leziz gözüküyor...

    YanıtlaSil
  2. Hımm. Bunu yediğim günü hatırlıyorum, yıl 2008 bir yaz günü herkesler izinde, biz haciz dağlarında boğulmuşuz, ne güzeldi değil mi? Ellerine sağlık !

    YanıtlaSil
  3. Evet canım aynen öyle. Yazın güzel gelmişti tatlı tatlı yumuşak yumuşak:)o yorgunlukta bizi ancak burger king ve tatlı rahatlatıyordu:)) her şeyiyle güzeldi o günler. Ben yine yaparım yine yeriz...

    YanıtlaSil
  4. Hiç sevmem ama tadmaya değer

    YanıtlaSil
  5. Eline saglik olsun canim. Blogunuz da hayirli olsun.. Bol izlenimli olsun..
    Sevgiler

    YanıtlaSil
  6. Sitenizin ikinci uyesi benim her halde.. Bende beklerim..
    Sevgiler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoşş geldiiiinn, her zaman bekleriz:) Hayırlı olur inşallah çok yeniyiz. Sevgiler...

      Sil