21 Şubat 2013 Perşembe

TRUFFLE KURABİYE



Kakao ve kahve benim vazgeçilmezlerim arasındadır. Çikolatalı pastayı çikolatalı dondurmayla yer yanında da sade kahve ile içerim. O kadar yaniJ Bu kurabiyelerde de oldukça yoğun bir kakao vardı. Yoğun bir bitter tadı fındıkla birleşince kurabiyenin cazibesi daha da arttı. Yapılmasıyla bitmesi bir oldu. Siz de benim gibi kakaolu şeylere bayılıyorsanız bu tarif tam ağzınıza layık. Bir daha ki sefere ununu biraz daha arttırmayı düşünüyorum. Çünkü kurabiyelerim çok fazla çatlamadı. Siz de çay saatleriniz için deneyebilirsiniz. Kalabalık misafire mutlaka iki ölçü yapın amaJ
MALZEMELER:
1 su bardağı un
3 yemek kaşığı kakao
1 çay kaşığı kabartma tozu
3 yemek kaşığı ince çekilmiş toz şeker
½ su bardağı toz fındık
2 yemek kaşığı tereyağı
1 adet çırpılmış yumurta
1 tatlı kaşığı portakal suyu
½ su bardağı toz şeker
YAPILIŞI:
1- Un, kakao, kabartma tozu derin bir kapta karıştırın. İçerisine robotta biraz çekilmiş toz şeker ve fındığı ilave edin. Tereyağını ekleyip parmak uçlarınızla yavaş yavaş ekmek kırıntısı gibi olana kadar yoğurun.
2- Çırpılmış yumurtayı ve portakal suyunu ekleyip hamuru toparlayın. Strech filme sarıp yarım saat buzdolabının alt kısmında dinlendirin.
3- Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp pudra şekerinde yuvarlayın. Her tarafı pudra şekeriyle kaplanan kurabiyeleri  yağlı kağıt serili tepsiye dizin.
4- Önceden 180 derecede ısıtılmış fırında 10 dakika pişirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder