26 Şubat 2013 Salı

ELMALI KEK


Her mevsimde evimizde olan ve herkesin günde 1 tane yemesi şiddetle tavsiye edilen elmanın, tam kek,pasta yapma mevsimindeyiz. Kışın tatlı sarı elmaları bende hep elmalı hamurlu bir şeyler yapma isteği uyandırır. İşte yine böyle bir zaman da pazar kahvaltısı için yaptığım bu elmalı kek, daral getirici "pazar akşamı" içinde güzel bir çay saatine sebep oldu.  




Malzemeler:
2 yumurta
0,75 su br. şeker
1 su br. süt
1/2 su br. zeytinyağı
1 paket kabartma tozu
2 su br. un (elenmiş)
1/2 su br. ceviz
1 tatlı kaşığı tarçın



2 adet elma
Üzeri için:
pudra şekeri (istenirse)
Yapılışı:
1.Yumurta ve şeker köpürene kadar mikser ile çırpılır. Süt, sıvıyağ eklenip tekrar çırpılır. Un, kabartma tozu eklenir, en düşük ayarda mikserle çok kısa çırpılır. Tarçın ve kırılmış ceviz eklenir. Çatal yardımıyla karıştırılıp yağlı kağıt serili kelepçeli kek kalıbına dökülür.
2.Soyulmuş ince dilimlenmiş elmalar kekin tüm üzerini kaplayacak şekilde dizilir. Elmaların hafif karamalize olması için, üzerlerine biraz tarçın ve 1 yemek kaşığı kadar toz şeker serpilir. 180 ‘C ısıtılmış fırında kürdan batırılıpta yapışmayana kadar pişirilir.
3.Soğuduktan sonra kalıptan servis tabağına alınana kekin üzerine istenirse pudra şekeri serpilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder