7 Şubat 2013 Perşembe

HELVALI BÖREK

Size en kolay, en lezzetli, en çıtır, en çabuğundan  bir tatlı tarifi vereceğim.  Balığın üzerine helva iyi gider ya bu daha bir iyi oluyor. Tabi sadece balıkla değil, “çayı demle geliyoruz” misafirleri içinde ikram edilecek güzel bir alternatif. Deneyin pişman olmayacaksınız. 
Malzemeler:
Fırın tepsisini dolduracak kadar yaklaşık 9- 10 adet milföy hamuru
Kakaolu veya sade tahin helvası
Üzeri için:
Pudra şekeri
Yapılışı:
Oda sıcaklığına getirdiğimiz milföy hamurları eni uzatılacak şekilde merdane yardımıyla açılır. Tahin helvası parçalanarak hamurun üzerine sigara böreği gibi sarılacak şekilde yayılır. Rulo yapılır. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizilerek fırında börek gibi kızartılır. Milföy hamuru olması ve iç harcının da helva olması sebebiyle çok çabuk pişiyor. Fırından çıkarıp biraz ılınınca üzerine pudra şekeri serpilererek afiyetle yenir.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder