Benim içim davetlerin en büyük sorunsalı salata kısmıdır. Yaptığım
salata diğer tuzlulara yakışmalı ve
farklı bir şey olmalıdır. Genelde en son salataya karar veririm. Bu salata
tarifi de davetten birkaç gün önce instagramda mutlu_muna dan bulduğum bir
tarifti. Harika oldu. Susamlı kıvrık çubuklar tarifini de ondan almıştım. Tarifleri
gerçekçi ve tam tutuyor.
Gerçekçi diyorum çünkü bazıları pasta börek mi yapıyor hayal
mi yaşıyor anlamıyorum. İnternet ortamında öyle tarifler var ki inanılır gibi
değil. Biraz işi bilen biri daha malzemeleri okurken o tarifin tutmayacağını
anlar. Tarifi tutturmuşlar bir de resim koymuşlar. O resimdeki ürünleri onlar
mı yaptı şüpheye düşüyorumJ
Salatamız ıspanağın son günlerini yaşadığı, narın hala
marketlerde bulunabildiği zamanlarda güzel bir deneme olabilir. Tabi ki kuzu
ıspanak zamanında yapılırsa da mükemmel olur. Sade ve lezzetli bir salata
seçeneği. Hatta ana yemek olarak bile tüketilebilir. Biz öyle de yedik. Harika oldu.
Deneyin, deneyin, deneyin derimJ
MALZEMELER:
500 gr ıspanak
4-5 adet taze soğan
1 su bardağı ince bulgur
1 tane ayıklanmış nar
2-3 yemek kaşığı nar ekşisi
½ limon suyu
3 yemek kaşığı zeytinyağı
tuz, pul biber
YAPILIŞI:
1. Ispanaklar yıkanır. İyice süzüldükten sonra ince ince
doğranır.
2. İnce bulgurun üzerine, 1 su bardağından biraz az sıcak su
gezdirilir ve bir müddet şişmesi için bekletilir.
3. Bütün malzemeler
derince bir kapta iyice karıştırılarak servis edilir.
NOT: Yağ, limon, nar ekişisi ölçüleriyle arzunuza göre
oynayabilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder