4 Nisan 2014 Cuma

ÇITIR SOSYETE MANTISI



 
Dostlara hazırladığım bir davet sofrasında en çok sevilen tarifle karşınızdayım. Blogda popüler tarifler arasında yer alan sosyete mantısının bu da çıtır versiyonu. Hem yemek hem börek olarak harika bir seçenek.

Aslında ben diğer tariflerden başlayacaktım ama sevgili arkadaşım Yeliz’ in yoğun ısrarlarına dayanamayarak ilk tarif olarak bunu yayınlıyorum. Çoluk çocuk yapıp yapıp yisinler gariiiii J J J

Bu tarifi uygularken Dikkat etmeniz gereken tek şey mantıları yoğurtta çok bekletmemek, yoğurdu servisten hemen önce dökmek. Sonra da afiyetle yemekJ

 



MALZEMELER:

5 yufka

700 gr kıyma

2 adet büyük boy kuru soğan

Tuz, karabiber, pul biberi

İç harcı ve üzeri için: 3 su bardağı su, 1 su bardağı sıvıyağ

Üzeri için: Sarımsaklı yoğurt ve tereyağı +pul biberi

 

YAPILIŞI:

1. Soğanlar küçük küçük doğranır, içerisine kıyma, tuz ve baharatlar eklenerek iyice karıştırılır.

2. Bir yufka dört eşit dilime bölünür. Üzerine su ve yağ karışımından(2sb su+ ¾ sb yağ) 3-4 kaşık gezdirilir.

3.Dilimlerin dairesel geniş kenarına serçe parmağı kalınlığında kıymalı harç yerleştirilir. Çok gevşetmeden önce dürüm şeklinde sarılır ve daha sonra kıvrılarak gül şekli verilir.

4. Diğer yufkalarda aynı şekilde hazırlanır ve fırın tepsisine yerleştirilir.

5. 1 su bardağı su ve ¼ su bardağı sıvıyağ katrıştırılır. Böreklerden her birinin üzerine 1-1,5 yemek kaşığı dökülür ve önceden 200 derecede ısıtılmış fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişirilir.



6.  Börekler fırından çıkınca biraz soğutulur. Sıcağa yakın ılıkken üzerlerine sarımsaklı yoğurt dökülür ve pul biberli tereyağı gezdirilerek servis edilir.

NOT: Arzunuza göre iç harcına maydanoz da ekleyebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder