1 Haziran 2012 Cuma

BADEMLİ TARÇINLI KURABİYE





Yaz ayları başladı, bugün Haziranın ilk günü. Henüz tam olarak ısınamasak da sıcak yaz günleri kapıda. Kışı daha çok seven biri olarak bu sene soğuklardan ben bile yıldım. Başlayan yazla birlikte güneş içimizi ısıtsın, bulutlar dağılsın, güzel haberler alalım inşallah diyerek sizi sıcacık bir kurabiye tarifiyle baş başa bırakıyorum…
Kurabiye yapmaya da yemeye de bayılıyorum. Önüme bir tabak kurabiye gelse çok zor tutarım kendimi hepsini bitirmemek için. Aynı zamanda terapi yapmak gibidir benim için kurabiye hazırlamak. Moralim bozuk olunca kurabiye yoğurup stres atarım. Sanki bütün kötü enerjim hamur yoğururken, kurabiyeleri şekillendirirken yok olur. Ben rahatlarım, pişirdiğim kurabiyeleri yiyenler keyiflenir. Bu kurabiye, evde gözüme takılan malzemelerin ve kurabiye yoğurma aşkımın birleşmesi sonucu oluştu. Diğer kurabiyelerden artan tarçın ve pudra şekeri karışımının değerlendirilmesi için de vesile oldu. Bütün malzemeler değerlendirilsin, hiçbir şey atılmasın. Annem böyle öğrettiJ Müthiş lezzetli bir kurabiye, tazeliğini de uzun süre muhafaza ediyor. Hafiften acıbadem kurabiyesini de hatırlatıyor.

MALZEMELER:
250 gr tereyağı(eritilmiş soğutulmuş)
2 yumurta
1 çay bardağı sıvıyağ
1+1/4 su bardağı toz şeker
1 yemek kaşığı pudra şekeri
1 tatlı kaşığı tarçın
3/4  su bardağı irice parçalanmış badem
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Aldığı kadar un
YAPILIŞI:
Bütün malzemeler karıştırılarak kulak memesinden biraz daha sert bir hamur elde edilir. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparılarak, yuvarlanır ve fırın tepsisine dizilir. Önceden 180 derecede ısıtılmış fırında pişirilir.

1 yorum: