9 Haziran 2012 Cumartesi

HEDİK


Hedik denilince herkesin aklına diş hediği geldi sanırım, ama bu diş hediği değil oğlumun ilk dişi çıkalı epey oldu onun için kendim acemi usulü ilk deneme yapmıştım hediği, bir diş hediği merasimi yapmasak da komşularıma ve yakında oturan birkaç arkadaşıma da dağıtmıştım. Bu gayet profesyonel ellerden çıktı ve lezzeti bir harikaydı. Hediğin hem tatlı hem de tuzlu seçeneği var. İster tuz ve pulbiber, ister şeker ekleyerek yiyebilirsiniz.Tercih sizin.
Malzemeleri:
1,5 su bardağı buğday
Yarım su bardağı nohut
Üzerine:
Dövülmüş ceviz
Şeker  veya
Tuz ve kırmızı biber
Yapılışı:
1.Buğday ve nohut bir gece önceden suda ıslatılır.
2.Ertesi gün buğday ve nohut birlikte düdüklü tencerelerde bol suyla pişirilir.
3.Buğdayların uçları açılmalı ve tadına bakıldığında yumuşamış olana kadar pişirilir. Yoksa sıcak su ilave edip kaynatmaya devam edin.
5.Piştikten sonra her ikisinin de suyunu iyice süzün ve birbiriyle karıştırın.
6.Yerken üzerine dövülmüş ceviz ile tuzlu veya tatlı tercihine göre; şeker veya tuz ile kırmızı biber konur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder