7 Haziran 2012 Perşembe

SEBZE YATAĞINDA ÇİPURA



Hafif ve aktif bir tarif ile yayındayızJ Bu tarif benim bir öğünde sebze ve et yeme zorunluluğumdan ortaya çıktı. Ben aslında balığı ızgarada mümkünse kömür ızgarasında severim. Buğulama veya soslu şekilde pek tercih etmem. Ama işten gelip sebzeyi ayrı balığı ayrı pişirmek zor gelince bu şekilde oldu. Ortaya çıkan sonuçtan memnun kaldım. Çok pratik bir yemek. Sabrınız ve/veya vaktiniz azsa, fazla kalori de almak istemiyorsanız buyurun deneyin…
MALZEMELER:
2 adet çipura
1paket mantar
2 adet domates
½ su bardağı bezelye
1 adet kuru soğan
3 diş sarımsak
1 tepeleme yemek kaşığı tereyağı
Süslemek için: ¼ demet ince kıyılmış maydanoz
YAPILIŞI: Bezelye dışındaki bütün malzemeler irice doğranır. Bezelye ile birlikte fırın kabında harmanlanır. Üzerine balıklar yerleştirilir. Balıkların içerisine de sebzeli karışımdan bir miktar doldurulur. Tereyağından fındık büyüklüğünde parçalar koparılarak balıkların ve sebzelerin üzerine yerleştirilir. Balıkların üzerine limon dilimi yerleştirilerek önceden 200 derecede ısıtılmış fırında pişirilir. Piştikten sonra maydanozla süslenerek servis edilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder