14 Mart 2012 Çarşamba

SOYA SOSLU TAVUK




Restoranlara gittiğimde beğendiğim bir tarifle karşılaşırsam, çoğunlukla onu evde de denerim. Bu tarif de o denemelerimdendi, artık favorilerim arasında. Soyalı tavuk, uzun zaman önce soya sosu konusundaki önyargımı kırmıştı. Ondan sonra da birçok şeye kullanır oldum. Soya sosu kullanırken en önemli konu tuz. Sos zaten tuzlu olduğu için soyalı tariflerinizde hiç tuz kullanmayın. Yoksa emeğiniz çöpe gider. Bu tarifin sebzelerini arttırıp noodle da yapabilirsiniz. Onu da ileride paylaşırım sizinleJ
Malzemeler:
500 gr kemiksiz tavuk budu
3 adet tatlı kırmızı biber
4 adet çarliston biber
1 küçük kutu mısır konservesi
1,5 yemek kaşığı zeytinyağı
3 yemek kaşığı soya sosu
Pul biber

Yapılışı:
1. Büyükçe bir tavada yağ kızdırılır.
2.  Tavuklar kuşbaşı doğranır, kızgın yağa atılır ve iyice kavrulmaya bırakılır.
3. Diğer tarafta biberler kare şeklinde irice doğranır.
4.  Tavuklar kavrulmaya yakın içerisine taze biberler ve soya sosu eklenir.
5.  İyice kavrulan tavuklara pul biber ve mısır ilave edilir.
6. Birkaç kez karıştırılıp ateşten alınır ve servis edilir.

2 yorum:

  1. Tarifi denedim, hem kolay hem lezzetli... Teşekkürler...

    YanıtlaSil
  2. Afiyetler olsun kargof. Sen kendini yormasaydın, iste ben sana yaparım arkadaşım:)

    YanıtlaSil