28 Mart 2012 Çarşamba

KIYMALI ŞEHRİYELİ TARHANA ÇORBASI



Tarhananın içinde zaten birçok çeşit sebze ve vs. var buna birde kıyma ile şehriye eklenince sizin de tahmin ettiğiniz üzere “oğlum için yapılmış bu çorba!”Jtam besleyici içerikli bambaşka bir yemek haline geliyor.
Tarhana çorbası deyince bu konudaki şansımdan bahsetmeden geçemeyeceğim biricik teyzemin kendi elleriyle oğlum için özel olarak hazırladığı bu tarhana iddia ediyorum diğerlerinden çok farklı. Buna birde yine teyzeciğimin yaptığı en doğalından salça ilave edilince….
Malzemeler:
100 gr. kıyma
½ yemek kaşığı biber salçası
2 yemek kaşığı tel şehriye
4 yemek kaşığı toz tarhana
4,5  su bardağı su
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Benim biber salçam ev yapımı olduğu için tuzlu tuza gerek kalmıyor
Siz tuzunu baharatını arzunuza göre ayarlayın artık
Yapılışı:
1.Zeytinyağında kıyma kavrulur. Salça ilave edilir.
2.Bir kasede 5 dakika kadar suda bekletilen tarhana karıştırılarak ilave edilir.
3.Ayrı bir yerde haşlanan şehriyeler eklenir.
4.Ölçüsünde suyu da ilave edilerek kaynayana kadar karıştırılmak suretiyle pişirilir.
5.Kaynamaya başlayınca kısık ateşte 5 dakika kadar daha kaynatılarak sıcak sıcak servis yapılır.

3 yorum:

  1. ellerıne sağlık canım corba nefıs gorunuyor

    YanıtlaSil
  2. Çorbanı bu akşam denedim, harika oldu, tarif için teşekkürler,

    YanıtlaSil