6 Ağustos 2013 Salı

RAFFAELLO TADINDA İRMİKLİ TOPLAR


 


İş güç telaşı bir de Ramazanın tatlı telaşı birleşince yazmayı biraz ihmal ettim maalesef. Ama kendimi affettirmek için size çok pratik ve oldukça lezzetli bir bayram ikramıyla baş başa bırakacağım. J

Sütlü ve yumuşak tatlılarla pek aram olmadığı için, bir sitede gördüğümde bu tarif hiç dikkatimi çekmemişti. Ama ikiz annesi, ultra çalışkan, her şeye yetişen(maşallahJ) Yelizim bu tatlıyı bana tattırdığında fikrim değişti. Tadı hani şu meşhur yemeye doyulmayan raffaello çikolatalarına benziyor. Bayramda ikramlık olarak hatta şeker niyetine bile sunabilirsiniz. Bir çırpıda bitirildiği için iki ölçü yapmanızı tavsiye ederim.

Mübarek Ramazan ayını tekrar kavuşmak dileğiyle uğurlarken bayramı karşılıyoruz. Hepinize sevdiklerinizle sağlıklı mutlu huzurlu bir bayram geçirmenizi diliyorum. Sevgiler…

 

MALZEMELER:

3 su bardağı süt

7 yemek kaşığı irmik

7 yemek kaşığı toz şeker

1 poşet krem şanti

Üzeri için: Hindistan cevizi ve çiğ kabukları soyulmuş badem

YAPILIŞI:

 1. Tencereye sütü, irmiği ve toz şekeri alın. Muhallebi kıvamına gelene kadar karıştırarak pişirin. Pişince ara sıra karıştırarak soğutun.

 2. Soğuyunca bir poşet toz krem şantiyi kaşık ile karıştırarak muhallebiye yedirin. Yanınıza bir kase su alın.
 3. Muhallebi karışımından elinizle toplar yaparak hindistan cevizine bulayın. (Elinizi arada su ile ıslatabilirsiniz.) Topları tabağa yerleştirip üzerlerine badem batırın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder