22 Ağustos 2013 Perşembe

ÇİKOLATA SOSLU MUZLU KURABİYE

Biricik oğlumun 3. doğum gününde biricik halası yaptı bu kurabiyeleri , doğum gününde telaştan yiyememiştim ama partiden sonra o yorgunluğun üzerine yatmadan bir tane yediğimde tadının görüntüsünden daha güzel oluğunu anladım. Muhakkak denemelisiniz.  
Malzemeler:
1 adet yumurta
125 gr. yumuşatılmış tereyağı veya margarin
1 çay bardağı zeytinyağı
2 su bardağı un
2 su bardağı buğday nişasta
1 paket kabartma tozu
1 paket muzlu puding (toz halinde)
Üzeri için: Çikolata sosu
Yapılışı:
1.Önce yumurta ile yağ karıştırılır sonra diğer malzemeler eklenerek kurabiye hamuru elde edilir. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparılarak, yuvarlanır ve fırın tepsisine dizilir. Önceden 180 derecede ısıtılmış fırında pişirilir.
2.Pişen kurabiyeler soğuduktan sonra hazırlanan çikolata sosuna üst kısımları kaplanacak şekilde batırılır ve üzeri renkli şekerlerle süslenerek servis yapılır.
 



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder