12 Ağustos 2012 Pazar

ŞEKERPARE



Uzuuuunca bir aradan sonra kocaman bir merhaba. Blogumuzda yaşadığımız sorunlardan bir süredir kurtulamadık. Bu yüzden de maalesef sizlerden uzak kaldık.

Öncelikle biraz geciktik ama Ramazanınız mübarek olsun. Yaz aylarında oruç tutmak zorlasa da Allah sabrını veriyor. Keyifli, bereketli günler geçiriyoruz, şükürler olsun…

Yeniden sizlerle kavuşmanın keyfini tatlı tatlı kutlayalım diye güzel bir tatlı tarifi paylaşayım dedim. Klasik ama vazgeçilemeyen bir tarif: Şekerpare…




Bu tarif de teyzemin tarif defterinden. Her zaman mükemmel tutar. Ben bu sefer tadına bakamadım ama yiyenler bayıldı. Bu mübarek günlere çok yakışır şerbetli tatlılar. Siz de deneyin mutlaka.



MALZEMELER:
1 adet yumurta
2 kahve fincanı pudra şekeri
200 gr margarin veya tereyağı
1 kahve fincanı irmik
7-8 kahve fincanı un
1 paket kabartma tozu
1 çay kaşığı limon kabuğu rendesi
1 fiske tuz
Şerbet İçin: 3 su bardağı toz şeker, 3 su bardağı su, 1 tatlı kaşığı limon suyu



YAPILIŞI:
1. Su ve şeker kaynayınca içerisine limon suyu eklenir. Bir taşım kaynadıktan sonra altı kapatılarak soğumaya bırakılır.
2. Yağ ve pudra şekeri tahta kaşıkla karıştırılarak beyazlatılır. Yumurta ve limon kabuğu rendesi eklenir.
3. Azar azar un ve kabartma tozu eklenir ve kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edilir. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparılarak yuvarlanır. Üzerine fındık bastırılır ve tepsiye dizilir.
4. 180 derecede önceden ısıtılmış fırında 40-45 dakika pişirilir. Biraz ılınınca üzerine soğuk şerbet gezdirilir ve dinlenmeye bırakılır.
  

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder