12 Ekim 2012 Cuma

TAZE FASULYE KAVURMASI




İster ana yemek ister ana yemeğin yanında ara sıcak olabilir.Yaz bitmeden taze fasulyenin en bol olduğu bu günlerde deneyin derim.
Sunum amacıyla eklediğim süzme yoğurt yerken bu yemeğin olmazsa olmazı oldu diyebilirim. Lezzeti bir kat daha artırıyor.Mutlaka ekleyin derim.

Malzemeler:
500 gr. taze fasulye
4 diş sarımsak
4 yemek kaşığı tereyağı
Süzme yoğurt
Tuz
Pul biber




Yapılışı:
Ayıklanmış fasulyeler bol suda haşlanır. Önce tereyağında ince kıyılmış sarımsaklar kavrulur. Sonrasında haşlanıp suyu süzülen fasulyeler eklenerek tuzda ilave edilerek uzun süre çevrilerek kavrulur. Tam olarak piştiğine kanaat getirdiğiniz fasulyeler servis tabağına alınır. Ilınınca üzerine süzme yoğurt eklenir ve pul biberle süslenir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder