Dostlara
hazırladığım bir davet sofrasında en çok sevilen tarifle karşınızdayım. Blogda
popüler tarifler arasında yer alan sosyete mantısının bu da çıtır versiyonu.
Hem yemek hem börek olarak harika bir seçenek.
Aslında ben
diğer tariflerden başlayacaktım ama sevgili arkadaşım Yeliz’ in yoğun
ısrarlarına dayanamayarak ilk tarif olarak bunu yayınlıyorum. Çoluk çocuk yapıp
yapıp yisinler gariiiii J J J
Bu tarifi
uygularken Dikkat etmeniz gereken tek şey mantıları yoğurtta çok bekletmemek,
yoğurdu servisten hemen önce dökmek. Sonra da afiyetle yemekJ
MALZEMELER:
5 yufka
700 gr kıyma
2 adet büyük
boy kuru soğan
Tuz,
karabiber, pul biberi
İç harcı ve
üzeri için: 3 su bardağı su, 1 su bardağı sıvıyağ
Üzeri için:
Sarımsaklı yoğurt ve tereyağı +pul biberi
YAPILIŞI:
1. Soğanlar
küçük küçük doğranır, içerisine kıyma, tuz ve baharatlar eklenerek iyice
karıştırılır.
2. Bir yufka
dört eşit dilime bölünür. Üzerine su ve yağ karışımından(2sb su+ ¾ sb yağ) 3-4
kaşık gezdirilir.
3.Dilimlerin
dairesel geniş kenarına serçe parmağı kalınlığında kıymalı harç yerleştirilir. Çok
gevşetmeden önce dürüm şeklinde sarılır ve daha sonra kıvrılarak gül şekli
verilir.
4. Diğer
yufkalarda aynı şekilde hazırlanır ve fırın tepsisine yerleştirilir.
5. 1 su
bardağı su ve ¼ su bardağı sıvıyağ katrıştırılır. Böreklerden her birinin üzerine
1-1,5 yemek kaşığı dökülür ve önceden 200 derecede ısıtılmış fırında üzerleri
kızarıncaya kadar pişirilir.
6. Börekler fırından çıkınca biraz soğutulur. Sıcağa
yakın ılıkken üzerlerine sarımsaklı yoğurt dökülür ve pul biberli tereyağı
gezdirilerek servis edilir.
NOT: Arzunuza
göre iç harcına maydanoz da ekleyebilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder