Davet
sofrasından bir tarif daha sizlerle. Çok ama çok pratik ve de lezzeti olay. İçindeki
malzemeler az ve öz. İçindeki malzemeler merak konusu oldu. Çünkü tadı çok orijinal.
Yoğurdun verdiği ekşilik, mayhoşluk damakta çok güzel bir tat bırakıyor. Hamuru
yoğurduğumda da hamura aşık oldum. Beyaz, yumuşacık. Tuzlu yapmayı sevmeyen
bana tuzluyu sevdirdi.
Bence tatlı şeylerin
her daim bir gideri vardır. Sonuç çoğunlukla çok kötü olmaz. Ama tuzlu bisküvide
iyiyi yakalamak zordur. Bu da gerçekten iyi bir tarif. Hava almayan bir kapta
iki haftaya kadar tazeliğini koruyabiliyor. Bu da başka bir artısı. E daha ne
diyeyim, deneyin a dostlarJ
Kıvrık halinin
hem görüntüsü hem lezzeti güzel. Ama ben kıvırmakla uğraşamam diyenler için
yuvarlayarak da denedim. O da güzel oldu. Ama üşenmeyin kıvırın derim. Kıvrık hali
daha kıtır ve sunum olarak daha şık.
MALZEMELER:
250 gr
tereyağ(oda sıcaklığında)
250 gr süzme
yoğurt
1 paket
kabartma tozu
Alabildiği kadar
un
Yapılışı:
1. Tüm malzemeler
kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene kadar yoğurulur.
2. Hamurdan
portakal büyüklüğünde parçalar koparılır. Un serpilmiş zeminde yarım santim
inceliğinde açılır. Uzunluğu bir karış olacak şekilde kenarları kesilerek
düzeltilir. Üzerine bol miktarda susam gezdirilir ve elle hafifçe bastırılarak
yapıştırılır. Bir parmak genişliğinde şeritler halinde kesilir. Her bir şerit
kıvrılır ve rafya şekli verilir.
3. Önceden 200
derecede ısıtılmış fırında yağlı kağıt serilmiş tepside pişirilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder